top

Slow Food koncept

Slow food pokret u svetu

slow food concept

Velemajstori Italijanske kuhinje su, ne tako davne 1989. godine, osnovali Slow food pokret, koji se veoma brzo proširio po celom svetu. Znak raspoznavanja za sve Slow food restorane je puž.

Osnovna ideja slow food koncepta podrazumeva mini obroke (gangove) koji se serviraju u pravilnim vremenskim razmacima, a spremaju se na osnovu trenutnog raspoloženja gosta, uz stručne savete vrsnih kuvara...

ABC slow food restoran

slow food concept

Ušuškan u mirnu zemunsku Ohridsku ulicu predstavlja pravo mesto za ljubitelje dobrog zalogaja i kvalitetnih inostranih i domaćih vina. Prijatnim ambijentom dominiraju drvo, cigla i mnoštvo detalja iz davnih vremena, koji vraćaju slike iz prošlosti... uz laganu špansku i portugalsku muziku.

Ljubazno osoblje će Vam preporučiti neke od aktuelnih gangova, a po potrebi možete se i lično dogovoriti sa kuvarom o vašim savršenim zalogajima u kojima ćete lagano uživati.

Zalogaji koji se pamte - gangovi

slow food concept

Teško je opisati šta je zajedničko jelima koja se nalaze na meniju osim izvrsnog ukusa laganih zalogaja. Ako ste prvi put naš gost, naravno da morate probati hrskavu rolnicu od bifteka u sosu od semena bundeve. Samo reči hvale postoje i za ćureći file u sosu od kurkume sa sušenim paradajzom i gorgonzolom, a najbolje od najboljih je, po oceni većine, 'karavan' - marinirani teleći kotlet sa dimljenim sirom.

Tu su i slatki gangovi koje ćete prepričavati prijateljima kao što je suva pita od lešnika, koja uopšte nije suva ili čokoladni terin sa četiri vrste čokolade gde će vam nežni ukus mente probuditi osećaj luksuza...

Dobrodošli u hedonistički raj!

slow food concept

Restoran ABC slowfood u Zemunu je 'abeceda spore hrane'. Kao kontra brzoj, nezdravoj hrani,  kuvari i ljubazno osoblje žele da pokažu da se najslađe i najzdravije jede - sporo. Na kraju ručka, kada poližete prste i tanjire i kažete - brza hrana nikad više, znaćemo da smo svi zajedno uspeli u misiji koju smo započeli.
To ne znači da je usluga spora, naprotiv, upravo onoliko vremena koliko je Vama potrebno da sa uživanjem pojedete vaš prvi obrok, toliko je konobaru dovoljno da vam prinese drugi, treći... pa sve dok želite.

Baš kao slova u abecedi, tako se tanjiri ređaju na vašem stolu. Svaki tanjir ima svoju čašu vina, a svaka čaša vina svoj tanjir.
Posetite nas i dođite inspirisani, spremni da našeg kuvara stavite na ispit iz kulinarske fantazije.
Prepustite se neobičnim kombinacijama ukusa i boja koja će se naći pred vama, probajte najbolja vina prema vrhunskoj hrani i uživajte u gotovo slikarskim kompozicijama na tanjirima.
Želimo da Vam sva čula uživaju, da se iskreno posvetite svom zadovoljstvu. Hedonizam od A do Z u restoranu ABC u Zemunu.
Naš moto je 'Pravo vino uz najbolju hranu'. Tek izborom pravog vina uz jelo, dobija se nezaboravan užitak za sva čula.
Vidimo se u ABC-u!